Freitag, 23. September 2011

Peugeot PX 8 1975-1976


VANDUTA








Studiu Lifestyle
O Bicicleta clasica Peugeot dn anii 70 cu accesorii moderne
Ghidon: model englezesc
Cauciucuri: Schwalbe delta Cruiser Creme
Sa: Brooks B66S
Mansete: Velo Piele
Ma gandesc sa inlocuiesc Farul cu unul mare montat la Ghidon

3 Kommentare:

  1. M-am uita îndelung la ea și pot spune că este încă o minunată piesă. Culoarea și starea vopselei sînt iarăși remarcabile.

    Remarci personale, de dragul autenticității:

    1. ghidonul îmi pare unul de bicicletă clasică olandeză, ca la omafiets-urile alea în formă de bărcuță; cred că merită un guidon Philippe.
    2. manetele de frînă nu cred că sînt originale, sînt convins 99% că sînt de tipul cel mai comun care era pus pe biclele cu butuci Sachs cu frîne interne pe ferodou; orice manetă comună Weinnman sau una franțuzească (din alea care se găseau din belșug pe Gitane) s-ar potrivi de minune.
    3. farul e "șozul" fără de care nu ar mai fi o bicicletă 100% demnă de eticheta "Fabrication Française"; farul pe aripa din față este ca creasta cocoșului galic, fără de care cocoșul ar deveni găină :)

    Părerea mea! Hîc ! :)

    AntwortenLöschen
  2. Sunt intru totul de parerea cu tine in tot ce ai scris, si nici de-as fi vrut nu puteam sa te contrazic :)

    Acesta e doar un studiu pentru o viitoare comanda, pe un cadru foarte asemanator cu acesta. Cred ca am sa las pana la urma Peugeotul acesta verde in starea lui originala.

    O chestie ciudata am observat si eu, daca as fi modificat si pozitia farului ( ceea ce aveam oricum de gand) :)) nu-i mai ramanea nimic din el frantuzesc si nici macar stickerele nu-l mai ajutau sa fie francez. :)

    E o chestie complicata cand vrei sa te apuci sa modifici forme si stiluri consacrate de-alungul anilor si cu care ochii s-au obijnuit de atata timp.


    Multumesc de comentariu

    AntwortenLöschen
  3. mmmm... foarte frumoasa? ce marime e cadrul? si la cati marafeti se vince? asta daca mai e valabil...

    AntwortenLöschen